Quetzal csodái - A színek útja

Szakrális utazás Mexikóba

2023.október.29-november.12

3834 Euro/fő

Egy séta, egy utazás vagy egy kirándulás mindig azzal a szándékkal jön létre, hogy kikapcsolódjunk vagy kiszakadjunk mindennapi élet rutinjábol. Meghívlak feltöltődni egy magasztos és erőteljes élménnyel, ahol beléphetsz egy olyan rezgés állapotba, amiben a Földanya, az Univerzum és minden létező magasztos, finom kisugárzását megtapasztalhatod. A tudatosság erőteljes hívással van minden emberi lény számára.

Az ősi bennszülött próféciák szerint:

"Amikor az északi sas és a déli kondor együtt repül, az őslakos népek egyesítik az emberi családot".

A Kondor útja a szív, az intuíció és a nőiesség útja, a Sas útja az elme, az ipar és a férfiasság útja. Az inka próféciák szerint most, ebben a korban, amikor az északi sas és a déli kondor együtt repül, a Föld fel fog ébredni. Az északi sasok nem lehetnek szabadok a déli kondorok nélkül.

A prófécia azt mondja, hogy a következő 500 éves időszakban, 1990-től kezdődően, lehetőség nyílik arra, hogy a sas és a kondor egyesüljön, ugyanazon az égbolton repüljön, és az emberiség tudatosságának új szintjét teremtse meg.

A Sas és a Kondor megtanult együtt repülni az égen, hogy új tudatossági szintet teremtsenek az emberiség számára.

A Kondor és a Sas egyesítik könnyeiket Jahanpachától (az égből) Ucupacháig (a föld alatt). Ebből az egyesülésből született Közép-Amerika. Ebben a földdarabban összpontosult Hana és Urin bölcsessége. Új nemzetek alakultak ki, amelyeknek lakói képesek voltak megteremteni a földet egy nagy óceán közepén, és átalakítani azt a mai Közép-Amerikává.

Közép-Amerika a quetzal földje, a sa és a kondor mellett létező harmadik elem, az összekötő.

Mexikó a quetzal földje, a színek és érzések világa, a nevetés, ki- és összekapcsolódás útja.

Ebben a 2 hétben megtapasztalhatod a belső éned vidámságát és Önmagaddal való kapcsolódásod mélységét.

Az átalakulás az utazás során szinte észrevétlenül történik, nem klasszikus terápiák során, hanem a mindenkori helyszínek és emberek megismerésével.

Miért gyere velünk Mexikóba?


KIPRÓBÁLNI, MEGKÓSTOLNI, MEGILLATOZNI, MEGÉNEKELNI, MEGRAJZOLNI

Mindezt együtt, mindenki saját ritmusában, mégis összekapcsolódva.

Fedezd fel személyiséged és lelked színességét, a csodáit, és az árnyalataid sokaságát.

Elmerülünk önmagunkban, felülemelkedünk önmagunkon, és felfedezzük a természet erőivel való intenzív, új minőségű kapcsolatot. Megengedjük, hogy mély benyomást tegyen ránk a lényünk.

Olyan kapuk nyílnak meg, körülöttünk és bennünk, amelyeket Európában ritkábban tudunk megtapasztalni, a legszokatlanabb helyeken és a legváratlanabb pillanatokban: buszon vagy akár a repülőn, ebéd vagy vacsora közben, beszélgetések során, a városok központi terein. Légy nyitott minden pillanatban a csoda beengedésére.

Légy újra az élő kapcsolat a fent és a lent, észak és dél, Föld és Ég, kint és bent között, Élvezd újr az Önmagaddal való kapcsolódás színességét.

A kísérők


Lélekutazás illatokkal, ízekkel, szinekkel és gyógyítói, sámáni kísérettel.

A nyugati gondolkodás és a sámánizmus találkozása kíséri végig ezt a 14 napos utazást.

Az andoki szent növények és Lélek legfinomabb rezgéseinek összekapcsolódása jellemzi az önismeretet az utazásunk alatt. Természetesen, ez a hazatérés után is élő kapcsolatként marad meg bennünk.



A peru gyógyító: Jaime Caso Villavicencio

Csodálatos lehetőség, hogy az andoki világképet, a gondolkodást és a mindennapi kötödést Föld Anyához, Pacha Mama-hoz, egy magyarul beszélő, perui sámán fogja nekünk átadni, aki úgy a perui, mint az európai gondolkodást jól ismeri. Az általa vezetett szertartások során önmagunk legbensőbb csodája nyílik meg, és válik elérhetővé a mindennapi létezés során. Mély kapcsolódás önmagunkkal.

A LélekSegítő, coach: Várdai Gabriella

www.gabriellavardai.com/rolam

A csoport másik segítője, aki ötvözi a kommunikációs tréneri technikákat és a LélekSegítő megközelítést, a rezgések világában.

A tapasztalás mindig egyéni, és ennek a csodának a rögzítéséhez, az itthoni mindennapokhoz nyújt kapaszkodókat.

Többnyelvű csoport esetén a tolmács szerepe is őt illeti.

Amire számíthatsz

Illatok, Szertartások, Sok minden más

A program


Día de los Muertos – Halottak Napja

Októberi utunkon résztvevő kedves utasaink megtapasztalhatják Mexikó legnagyobb ünnepségsorozatát, a november 1-jén és 2-án tartott, Halottak Napját. Ekkor a helyiek országszerte díszes felvonulásokat és ünnepségeket rendeznek, melynek utasaink is részeseivé válhatnak.

1. nap: Érkezés Mexikóvárosba (vacsora)

Érkezés Mexikóvárosba. Transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban (3 éj)

2. nap: Mexikóváros city tour - Antropológiai Múzeum (reggeli, ebéd)

Reggeli. Délelőtt meglátogatjuk az Országos Antropológiai Múzeumot, ahol az ország legfontosabb kultúráiról tudhatunk meg többet. Ebéd. Délután meglátogatjuk a Szépművészeti Palotát, ahol megcsodálhatjuk Orozco, Tamayo és Diego Rivera falfestményeit. Ezután sétálunk a Madero sétálóutcán, majd elmegyünk a Zócalohoz. Látjuk majd az aztékok templomának romjait és a Metropolitan katedrálist. Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Mexikóváros - Teotihuacan piramisok - Guadalupe (reggeli, ebéd)

Reggelit követően meglátogatjuk a Tlatelolco negyedet, majd utazás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, melyet az istenek városának is szoktak nevezni. Itt megcsodáljuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait; sétálunk a Halottak sugárútjánál; valamint megismerjük a quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát, Quetzalcoatl-t. Svédasztalos ebéd. Délután meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. Visszautazás a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap: Mexikóváros – Puebla - Oaxaca (reggeli, ebéd)

Reggeli. Indulás Puebla-ba, ahova körülbelül 2.5 óra utazást követően érkezünk meg. Az "Angyalok városa", vagyis a Puebla felé vezető úton látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, ezek uralják a völgyet, ahol Puebla de los Angeles épült. A város jól megőrizte gyarmati építészetét, és az UNESCO által választott világörökségi helyek közé tartozik. Látjuk majd kívülről a koloniális barokk és mudejar stílusban épült palotákat, a székesegyházat, valamint bemegyünk megnézni a Rózsafüzér kápolnát. Svédasztalos ebéd. Délután továbbutazás Oaxacába, ahova 5.5 órás út vezet. Szállás Oaxacában (2 éj).

5. nap: Oaxaca - Monte Alban (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, ami Mexikó egyik legimpozánsabbja, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban található terület, mely az UNESCO Világörökség listájának része, egy Gran Plazán összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek és sírok vesznek körül. Visszatérve a városba, felfedezzük a szintén UNESCO Világörökség részét képező Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), valamint a Benito Juarez piacot, ahol ízletes ételeket kóstolhatunk, valamint textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket csodálhatunk meg többek között. Ebéd a városban. Szállás Oaxacában.

6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Reggel meglátogatjuk a Tule Tree-t, a világ leghosszabb életű ahuehuete-ját, mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb posztklasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mezo-Amerika legmodernebb építészeti példája is egyben. Ebéd. A túra után továbbutazunk Tehuantepecbe, ahova az út körülbelül 5 óra. Szállás Tehuantepecben (1 éj).

7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 órás út). Transzfer a mólóhoz egy hajókiránduláshoz a Sumidero Canyonnál, amely Mexikó egyik leglátványosabb természeti szépsége. A folyóvölgy kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor még óceán borította a területet. Az itt élő mészvázú állatok maradványaiból alakultak ki azok a sziklák, melyek falai ma néhol több mint 1000 méterre emelkednek. Vízeséseket, barlangokat és sziklás képződményeket figyelhetünk meg itt, amelyek közül kiemelkedik a „Christmas Tree” nevű sziklaformáció. Ebéd után transzfer San Cristobal de las Casasba, ahol a szállás is található (2 éj).

8. nap: San Cristobal de las Casas – San Juan Chamula (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Meglátogatjuk a helyi temetőt. Részt veszünk egy rituáléban az ország egyik legrejtélyesebb templomában, a Chamulan belsejében. Ebéd Zinacantanban egy tzotzil család házában. Ezt követően délután szabadprogram San Cristobalban. Szállás San Cristobalban.

9. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque (csomagolt reggeli, ebéd)

Kora reggel indulás a szállodából, csomagolt reggelit viszünk magunkkal. 4 órás út vezet el az Agua Azul vízesésekhez, ahol türkiz színű vizeket csodálhatunk meg és úszásra is lehetőségünk lesz majd. Ebéd. Ezután továbbutazunk Palenquébe, ahol a szállásunk található. Szállás Palenquében (1 éj).

10. nap: Palenque – Campeche (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Meglátogatjuk a dzsungel által körülvett Palenque-i régészeti együttest, amely a „maja világ” egyik legfontosabb helye. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Továbbhaladva szép panorámánk nyílik a Mexikói-öbölre. Továbbutazás a gyönyörű, fallal körülvett Campeche városába. Ebéd helyi étteremben. Szállás Campecheben (1 éj).

11. nap: Campeche – Uxmal - Merida (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Uxmal-ba,„a háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácák négyszögét, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Érkezés Meridaba, a "fehér városba", ahonnan panorámás kilátás nyílik a Montejo sugárútra, az Anyaország emlékére, a főtrre, a székesegyházra és a kormány palotáira. Vacsora a szállodában (3 fogásból álló menü - ital nélkül). Szállás Meridában (1 éj).

12. nap: Merida – Chichen Itza – Cancun (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában. Indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és leglenyűgözőbb maja helyszínéhez, amely az UNESCO világörökség része, valamint egyike a világ új 7 csodájának. Meglátogatjuk a "Vár" néven ismert piramist, a Ballgame-bíróságot, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a Megfigyelőközpontot és az ezer oszlop terét. Ezután ellátogatunk az Ik-Il cenotéhoz, ahol lehetőségünk lesz úszni. Ebéd helyi étteremben. Transzfer Cancunba (3 éj).

13. nap: Szabadnap Cancunban (All inclusive ellátás)

14. nap: Szabadnap Cancunban (All inclusive ellátás)

15. nap: Cancun (All inclusive ellátás kijelentkezésig)

Transzfer a repülőtérre.

Mexikó - Képgaléria

Foglalási információk


Az utazás dátuma:

2023.október.29-november.12. (érkezés Európába november 13-án)

Egyéni repjegyvásárlás esetén: 2023.október.29-én szükséges Mexico Városba érkezni.

Visszaindulás dátuma: 2023.november.12

Az utazás díja: 3834 Euro/fő, kétágyas szobában. Egyágyas felár 750 Euro

Utazás időtartama 11:30

Mivel a helyek száma korlátozott, ezért az előleg befizetésével tudod biztosítani az ottléted.

Az előleg min.1000 Euro, amely foglaláskor fizetendő.

60 nappal indulás előtt az út min.50%-a szükséges befizetésre kerüljön.

A fennmaradó összeget 30 nappal indulás előtt szükséges befizetni.

A csomag ára tartalmazza:

  • 14 éjszaka szállás 4*-os helyi besorolású szállodákban
  • 11 reggelit, 10 ebédet, 1 vacsorát a programleírás szerint
  • All inclusive ellátást Cancunban/Playa del Carmenben
  • Utazást privát busszal
  • Helyi engedéllyel rendelkező idegenvezetőt
  • Belépőjegyeket
  • Borravalókat csomaghordóknak, takarítóknak a szállodákban

Az ár nem tartalmazza:

  • Nemzetközi repülőjegyek
  • Italokat ebédnél és vacsoránál (kivéve Cancuncan)
  • Idegenforgalmi adót Cancunban, mely helyben fizetendő (kb. 3 USD/szoba/nap)
  • Ellátást a programon kívül
  • Borravalókat buszsofőröknek és helyi idegenvezetőnek (kb.50 euro/fő)

Lemondási feltételek

Ha az Utazó az utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződéstől eláll (lemondja az utazási csomagot), azt indulás előtt 61. napig bármiféle indokkal történő lemondás esetén az Utazónak a teljes utazási csomag díjára vetítve 10% költségátalány levonásán kívül a befizetett összeg visszajár.

Ha az Utazó az utazás előtti 60. napon belül mondja le az utazási csomagot,a teljes utazási csomag díjára vetítve, kötbérként az alábbi költségek terhelik:

  • 60-41 napon belüli lemondás esetén 30 %
  • 40-31 naponbelüli lemondás esetén 40%
  • 30-16 napon belüli lemondás esetén 60 %
  • 15-9 napon belüli lemondás esetén 90%
  • 8 napon belüli lemondás, vagy meg nem jelenés esetén 100 %

Az utazási iroda semmilyen sérülés, kár, járatkésés, járattörlés, megváltozott időjárási tényezők, vis major, sztrájk, zavargás, blokád és hasonló eseményekért felelősséget nem vállal. Az utas az utazás teljes időtartama alatt felelős a saját poggyászáért.

*az előleg befizetésevel ezen feltételek elfogadásra kerülnek

Utazási iroda partnerünk: SKIMANIA utazási iroda, Nagyvárad, Románia

Hasznos információk


Időjárás – javasolt ruházat

Mexikó nagy kiterjedésű ország. változatos klímával.

Amit érdemes hozni: könnyű ruhák, melegebb ruházat, esőkabát, csukott cipő, kalap (főleg a napra érzékenyek számára), sál/kendő, napszemüveg, napkrém, kis hátizsák a napi kirándulásokhoz, vizespalack.

Amire figyelni érdemes

A csapvíz nem iható!

Érdemes már itthonról átalakítót vinni az elektromos hálózathoz (110V-os, az európaitól eltérő aljzattal).

Hasznos Mexikóban a nagy meleg és magas páratartalom miatt a szokásoshoz képest több folyadékot magunkhoz venni.

Az otthon szedett gyógyszereket fontos hozni.

Árak, étkezés, vásárlás

Mexikó hivatalos pénzneme mexikói PESO (MXN). 1 Euro = 20,26 Peso.

A Visa és a Mastercard a legtöbb komolyabb helyen elfogadott Gyakran 4-5 százalékkal többet kell fizetni hitelkártyával. Revolut általában működik.

A hétköznapi vásárlást tekintve olcsóbb, mint az itthoni árak.

Egy 2-3 fogásos ebéd, étteremben kb.10 euro.

Piacokon – alkudni szükséges, az árak változóak. A helyi gyümölcsök fantasztikusak, olcsók, érdmes megkóstolni minnél több fajtát. Kézművestermékek – ami valódi, annak ára is van.